Köpvillkor
Här får du information om vilka regler som gäller när du handlar produkter i Sniffe Webshop. Webshopen administreras av SaxaviksGruppen AB (org. nr: 556614-1643).
1. Köp
Avtal om köp träffas först när Sniffe Webshop bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse som skickas till dig via e-post. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av vår databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.
Under 18 år: Vi levererar endast varor till myndiga personer, eftersom man måste vara myndig för att ingå avtal. I och med att en beställning läggs garanterar du att du är myndig eller att du har din målsmans tillstånd att handla.
2. Pris
Moms 25 % ingår i alla priser. Inga avgifter tillkommer förutom det som står i varulistan när du slutfört ditt köp. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.
3. Frakt
Vi tillämpar en fast fraktavgift på 59 kr för frakt och hantering. Alla paket skickas direkt hem till dig med Early Bird alternativt med PostNord. Paket som inte ryms i brevlådan eller i fastighetsboxen kommer att lämnas vid brevlådan eller dörren i en påse enligt fraktbolagens leveransrutiner. Du aviseras när leveransen är utförd.
4. Betalning med kredit/betalkort
Betalning med kort sker enkelt och säkert med Stripe. Stripe håller hög säkerhet och är certifierade till PCI Service Provider Level 1, vilket är den striktaste nivå av certifiering som finns. All trafik krypteras vilket betyder att det är helt säkert för dig att betala genom Stripe. Allt du behöver är ett giltigt kredit- eller betalkort med en Visa eller Mastercard-logo på. Stripe kräver ingen registrering utan du betalar direkt med ditt betalkort utan krångel. Det är gratis att betala via Stripe, betalningsmottagaren (Sniffe Webshop/SaxaviksGruppen AB) betalar dock en mindre transaktionsavgift. Mer information om Stripe finns på: https://stripe.com/
5. Fakturabetalning
Det går bra att beställa varor mot faktura. En faktura skickas via mail i samband med leveransen. Du har 20 dagar på dig att betala din faktura, räknat från den dagen vi skickar din beställning. Vid fakturabetalning tillkommer en fakturaavgift på 39 kr. Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso.
6. Betalning via Swish
Betalning till företags-Swish (betalningsmottagare SaxaviksGruppen AB): Direkt efter slutfört köp överför ni orderbeloppet till Swish-nummer 1236273858. OBS! Glöm inte att ange ordernumret i meddelandefältet i din Swish-app. Varorna skickas när vi ser din betalning.
7. Leveranser
Leveranstid: Alla varor som presenteras i webshopen finns i vårt lager. Vi levererar din beställning inom 2-5 arbetsdagar (inom Sverige).
Leveranssätt: Alla paket skickas direkt hem till dig med Early Bird alternativt med PostNord. Paket som inte ryms i brevlådan eller i fastighetsboxen kommer att lämnas vid brevlådan eller dörren i en påse enligt fraktbolagens leveransrutiner. Du aviseras när leveransen är utförd.
Transportansvar: Om varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig är det Sniffe Webshop som är ansvariga. Vid en eventuell retur till oss är det du som kund som är ansvarig för godset.
8. Ångerrätt och öppet köp
Vi erbjuder 30 dagars ångerrätt (Öppet köp) från det att du tagit emot varan. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, d v s oanvänd och ej skadad. När du utnyttjar ångerrätt och öppet köp är det du som kund som står för returfrakten. Information om att göra en retur finns under punkt nio (9), nedan.
9. Företag
Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar gäller ej företag.
10. Reklamation
Vid skadade eller felaktiga varor, eller om vi sänt fel varor, ska reklamation ske inom 14 dagar. Du får en ny vara eller pengarna tillbaka. Kontakta kundtjänst för mer information: Tel 0708 20 94 30 eller maila till shop@sniffe.se.
Förfarande vid retur: Är du inte nöjd med en vara kontaktar du oss via mail: shop@sniffe.se eller telefon. Ring kundtjänst 0708 20 94 30 för information om just dina returförhållanden. Vid byte eller retur av vara står du för transportrisken och betalar returfrakten. Har vi expedierat fel betalar vi returfrakten.
Du kan byta ditt inköp till en likadan vara eller till något annat. Om den nya varan är dyrare betalar du endast mellanskillnaden, är den billigare betalar vi mellanskillnaden. Vill du får du naturligtvis pengarna tillbaka. Återbetalning sker i första hand till ditt bankkonto inom tio dagar från att vi mottagit ditt returpaket. Fraktkostnaden återbetalas ej såvida inte varan är en godkänd reklamation. Vi löser inte ut försändelser som inte är fullt frankerade.
Vi står för e v fraktskador mellan vårt lager och ditt utlämningsställe. Skulle du upptäcka en skada när du får paketet, anmäl det på plats hos ditt utlämningsställe. Ser du skadan först då du öppnat paketet, anmäl det till oss på kundtjänst 0708 20 94 30 eller maila till shop@sniffe.se.
Vid retur till Sniffe Webshop c/o SaxaviksGruppen AB står du för transportrisken. Var noga med att packa varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Vänd dig till närmaste postkontor och skicka tillbaka dina varor. Tänk på att du betalar frakten. Sniffe Webshop kommer inte att lösa ut paket som skickas mot postförskott.
Vid godkänd reklamation av varor eller skadad försändelse så betalar vi tillbaka portokostnaden. Vi behöver ditt originalkvitto från Posten för att kunna ersätta din kostnad. Återbetalning sker i första hand till ditt bankkonto och inom 10 dagar efter att vi mottagit och godkänt din retur.
Returer skickas till:
Sniffe Webshop
c/o SaxaviksGruppen AB
Klövastensvägen 13
294 95 Sölvesborg
OBS! För att kunna ersätta dina utlägg behöver vi information om kontonummer, adress och bytesvaror. Lägg med dessa uppgifter i paketet.
11. Tryckfel m.m.
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, brister i information samt felaktiga specifikationer på denna hemsida. Detta gäller även bilderna, som endast kan anses ha illustrativt syfte.